Andas dig lugn

 

Hej hej december!
Du har väldigt många uppgifter åt mig. Du tycker inte bara att jag ska avsluta alla jobbprojekt innan semestern, jag ska också gå på luciatåg, glöggfester, adventsmarknader, vernissager, ljusfester, skolavslutningar. Jag ska storstäda mitt hem grundligt, köpa julklappar till alla jag älskar, baka lussebullar och råchokladpraliner, skriva julklappsrim. Köpa julgran. Skotta garageuppfarten. Dessutom borde jag sova mer än vanligt eftersom det är så mörkt.
Jag blir lite lätt stressad av allt det här!

Håll sinnet lugnt med denna eminenta meditation. Den lugnar ner starka känslor som oro, rädsla, upprördhet eller stress och kan på bara några minuter ge en större sinnesfrid. Den kan göras var som helst, när som helst. Den väcker inte lika mycket uppmärksamhet som vissa andra kundaliniyogaövningar, så du kan göra den på bussen, på kontoret, på caféet eller var som helst utan att få massa skumma blickar.

Asana: Sittandes i lätt meditationsställning, klippställning, på en stol, på ett tunnelbanesäte etc. Sitt avslappnad med rak rygg.

Mudra: Håll båda händerna öppna och ta tag runt vänster tumme med höger hands fyra fingrar. Höger tumme sticker fortfarande ut. Vik de fyra fingrarna på vänster hand runt höger hands tumme. Vila händerna i knät.

Andning: Andas in i fyra delar genom näsan så att lungorna fylls, ca 5 sek. Håll andan en stund, ca 5 sek. Andas sakta ut genom munnen med putande läppar. Töm lungorna. Fortsätt denna andningssekvens. Följ andetaget med din uppmärksamhet och tillåt det att bli djupare och långsammare allt eftersom.
Fortsätt i 3 min och känn effekten. Kan göras upp till 11 min.

 

Comments

Malin Rydesjö December 15, 2013 @10:32 am
Tack för att ni delar er kärlek Klas och Anki. Både er gemensamma och den ni har inom er. Den strålar så vackert genom dina ord Klas och synkroniserar med mitt leende hjärta. Jag är säker på att dina ord väcker många leenden och mycket glädje och sprider därmed värme ut i världen.
  • Leave a comment:

  •