Mantra för Fearlessness - Rakhe Rakhan Har

 


Rakhe rakhanahaare aap ubaarian

Guru kee pairee paai kaaje savaarian

Hoaa aapu dayaale manao na visaarian

Saadh janaa kai sange bhavajale taarian

Saakate nindake dushte khine maaeh bidaarian

Tise saahibe kee tek Naanake manai maaeh

Jise simerate sukhe hoi sagale dookhe jaaehFri översättning:

Skapelsen är hållen i en perfekt ordning av en intelligens som genomsyrar allt – allt är fullkomligt precis som det är.
Jag kan ständigt ta emot guidning som tar mig från okunskap till insikt, ta emot hjälp att släppa taget och lämna över mig till helheten.
Livet är den ena gåvan efter den andra. Allt är kärlek.
Det kommer alltid finnas människor omkring mig som kan hjälpa, lyfta och stärka mig.
När jag är absorberad i tidlös närvaro så försvinner mina rädslor och tvivel.
Jag kan hitta vilsamhet med universums ordning. När jag kontemplerar dess fullkomlighet blir jag lättad.
När jag minns vad jag verkligen är försvinner alla sorger och lidanden och jag känner fridfullhet och glädje.

Skapelsen är hållen i en perfekt ordning av en intelligens som genomsyrar allt – allt är fullkomligt precis som det är.
Jag kan ständigt ta emot guidning som tar mig från okunskap till insikt, ta emot hjälp att släppa taget och lämna över mig till helheten.
Livet är den ena gåvan efter den andra. Allt är kärlek.
Det kommer alltid finnas människor omkring mig som kan hjälpa, lyfta och stärka mig.
När jag är absorberad i tidlös närvaro så försvinner mina rädslor och tvivel.
Jag kan hitta vilsamhet med universums ordning. När jag kontemplerar dess fullkomlighet känner jag lättad.
När jag minns vad jag verkligen är försvinner alla sorger och lidanden och jag känner fridfullhet och glädje.

- - - - 

Detta mantra är ett av sju som vi sjunger i Aquarian Sadhana - kundaliniyoga-sanghatens morgonrutin. Dessa ord är skrivna av Guru Arjan och chantas för att hitta inre kraft, släppa rädslor och fobier och för att kunna vandra i självklarhet och övertygelse längs ens livsväg. Vi har alla en unik väg att vandra, ibland tillsammans med andra och ibland själva. Det kommer alltid finnas yttre och inre röster som försöker ta oss därifrån, in i en fåra där vi tryggt flyter fram tillsammans med alla andra. En fåra där ingen är riktigt nöjd eller uppfylld, men det är tryggt. Samhället, familj, kollegor, massmedia, kreti och pleti kommer alltid ha åsikter om våra livsval – hur vi lever, vilka värderingar vi följer och vad vi ägnar oss åt – och har vi inte en inre styrka så är det lätt att börja vackla. "De kanske har rätt", "jag kanske är helt ute och cyklar", "tänk om jag slösar bort mitt liv på något helt galet och meningslöst", "tänk om jag dör!", "folk tycker jag är helt knäpp", "jag kommer bli helt ensam och övergiven".
"Det kanske är sant att alla vegetarianer blir undernärda och får nervskador".
"Det kanske är sant att yoga är en sekt".
"Det kanske är sant att alla konstnärer blir sjuka i huvudet".

Kom ihåg: utvecklingen skulle aldrig ha gått framåt om inte människor hade följt sin inre, unika röst och guidning och vågat se bortom den fåra där andra tryggt flyter fram.

Vi behöver mod och tillit för att ta steg i en ny riktning, vi behöver lita på den inre rösten som guidar oss ur kärlek och särskilja den från de röster som guidar oss ur rädsla. Här i väst har vi inga problem med huruvida vi kommer överleva eller inte, däremot kan vi ha rädslor kopplade till vad andra ska tycka om oss, att vara socialt accepterade. 

Är du beredd att forma hela ditt liv utifrån längtan att bli socialt accepterad? 

Det kommer alltid finnas ovisshet i livet. Gör jag rätt? Är jag på rätt spår? Hur ska detta ordna upp sig? Men vi kan se till att stå stadigt i det, vila i en neutral plats av ovisshet, en neutral plats av att inte ha kontroll över alla parametrar, en neutral plats av nyfikenhet och glädjefylld undran hur allt ska forma sig och lösa sig. Vi kan se till att inte drabbas av tvivel. När vi tvivlar finns det alltid folk som tar tag i tvivlets handtag, försöker få oss ur balans och välta omkull oss. Om vi står stadigt i oss själva och kan stå för det vi gör så finns det inget de kan kroka fast i.
"Jag har ingen aning om vart det här ska leda eller hur det ska lösa sig, och jag älskar det!"
Vad finns det att kroka fast i då?

Mantran besitter en enorm kraft. Med hjälp av ljudvibrationer rensar vi upp i vårt eget energisystem och kan göra oss av med attityder och blockeringar som står i vägen. Mantrat Rakhe Rakhan Har brukar liknas vid ett svärd som rensar bort rädslor, oro, tvivel och negativitet. Chanta det regelbundet (t.ex. 11 min dagligen en längre tid) och se hur det påverkar dig! Jag utlovar ingenting, men rekommenderar dig att testa och skapa en egen erfarenhet av det.

Sat Nam. 

 

  • Leave a comment:

  •