Upcoming Dates

Tuesday, October 10th, 2017

2,5 timmes meditation – Guru Ram Das födelsedag


MIRAKELMEDITATIONEN 10 okt, i anslutning till Guru Ram Das födelsedag
meditationen leds av Klas Landahl och Viveka Pasquier

Guru Ram Das, sikhernas fjärde guru och Yogi Bhajans andliga lärare och guide, var känd som "the Lord of miracles" eftersom mirakulösa saker hände i hans närhet. Han är uppskattad för sin djupa hängivenhet, ödmjukhet och villighet att tjäna mänskligheten. När vi sjunger till Guru Ram Das stärker vi dessa kvaliteter i oss själva och vi kan vända oss till honom för vägledning, healing och beskydd.

I oktober firas hans födelsedag världen över. Inom Kundaliniyogatraditionen gör vi det genom att samlas och chanta mantrat "Dhan Dhan Ram Das Guru" i 2,5 timme i de tidiga morgontimmarna. Detta är en möjlighet att uppleva något väldigt speciellt, att sitta så länge och meditera transformerar medvetandet på en djup nivå. Detta hjärtöppnande mantra bjuder in mirakel att manifestera sig i våra liv och det öppnar våra ögon inför de mirakel som redan sker runt omkring oss.

Att chanta, ljuda och sjunga mantran är en vetenskap där vi använder specifika ljud för att påverka kropp, sinne och medvetande till ett mer balanserat, harmoniserat och upphöjt tillstånd. Du behöver inte förstå orden. Det finns inget budskap att stå bakom. Du behöver inte vara sikh. Genom att chanta sätter vi kroppens energisystem i vibration, och tungans tryck på olika punkter i gommen påverkar hypofysen att reglera hela kroppens hormonnivåer vilket stärker immunförsvaret, ger mer energi, en djup avslappning, högre intuition och en djupare känsla av förnöjsamhet. Mer samklang och djupare kontakt.

Alla är välkomna att delta i detta mantramaraton, oavsett tidigare erfarenhet av Kundaliniyoga och meditation. Ta med något att täcka huvudet med, då detta hjälper dig att hålla dig samlad och härbärgera energin under meditationen.

Yogi Bhajan sa att de 11 dagarna innan Guru Ram Das födelsedag är en tid då böner lättare kan få svar och uppmuntrade yogisar att chanta detta mantra 11-31 minuter om dagen fr.o.m. 29 sept. Detta är också ett bra sätt att lära sig mantrat utantill inför 2,5 timmes meditationen.
Gör hela 12-dagars sadhanan, eller anslut till sanghaten den 10 okt!

Utskrifter av mantrat finns på plats.

DATUM: tisdag 10 okt kl 05:30-08:30
PLATS: Stockholm Kundaliniyogacenter, Reimersholme
PRIS: 150kr, betalas kontant eller swish
ANMÄLAN OCH FRÅGOR: klas@kundaliniyogacenter.se

Thursday, October 12th, 2017

Yoga för män
YOGA FÖR MÄN

Denna kurs om 8 tillfällen vänder sig till dig som är man och som vill förbättra, förenkla och fördjupa ditt liv. Vi använder Kundaliniyoga och meditation som redskap: kraftfulla, transformativa tekniker som snabbt gör skillnad fysiskt, mentalt och känslomässigt. Du kommer också få med dig övningar att göra hemma. Under träffarna kommer vi även ha samtal kring ämnen som berör oss män. Kursen passar både nybörjare och erfarna yogautövare. 

Kundaliniyogan har en stor potential vid regelbundet och dedikerat praktiserande. Under denna kurs kommer vi göra tekniker som kan hjälpa dig att:
- Stärka din kraft och leva din potential
- Få ökad energi
- Förbättra din förmåga att slappna av
- Lösa upp lagrad ilska och frustration
- Öka din närvaro
- Bli öppnare i hjärtat
- Lösa upp sexuella spänningar och öppna upp ett balanserat flöde av sexuell energi
- Stärka din intuition och mentala klarhet

I Kundaliniyoga blandas fysiska övningar med andningsövningar, meditation och avslappning. 

Jag som leder kursen heter Klas Landahl och har jobbat heltid med yoga och meditation sen 8 år tillbaka. Jag utbildar yogalärare, anordnar retreats och yogaresor och är med och driver Stockholm Kundaliniyogacenter.

Bland yogautövare är det än så länge en stor majoritet kvinnor. Yoga är bra för alla och jag vill inspirera fler män att använda dessa fantastiska verktyg för fysisk, mental och själslig hälsa. Jag har själv upplevt hur yogans kraftfulla tekniker har supportat och stärkt mig som man och jag älskar att dela denna kunskap vidare. 

Välkommen,
Klas Landahl

TID: Torsdagar kl 19:30-21:30 med start 12 oktober
PRIS: 1500 kr för 8 tillfällen
PLATS: Stockholm Kundaliniyogacenter, Reimersholmsgatan 79
FRÅGOR OCH ANMÄLAN: klas@kundaliniyogacenter.se

Saturday, November 25th, 2017

Ljudets Magiska Kraft


japji, mantra, kundaliniyoga, stockholm


Vibrate the cosmos and the cosmos shall clear the path – Yogi Bhajan

En helgworkshop om ljud, mantran och Japji.
Den här helgen fördjupar vi oss i konsten att chanta och vibrera mantran. Detta är en exakt teknologi och när vi känner till den har vi möjlighet att på ett subtilt plan låta hela vår energivarelse få vibrera starkt och kraftfullt i samklang med helheten.

När vi gör det har vi förmåga att möta dagens händelser och personer i mer enkelhet, vi känner oss lätta till sinnet och kan trots motgångar då och då glädjas över livet i stort och smått. Med hjälp av mantran kan vi transfomera tunga tankar, oro och ledsamhet. Och genom att upprepa dem dagligen kan vi förändra djupt liggande tankespår och erfara att vi kan transformera oss med hjälp av ljudvibrationer.

Den här helgen kommer vi fördjupa oss i teknologin kring ljud och mantran. Hur vi chantar och ljudar mest effektivt och hur och varför det påverkar vårt sinne, känslor och våra kroppar.
Vi kommer gå extra djupt in i Japji, själens sång, som är en central text inom kundaliniyogan.
Vi pratar om dess betydelse, om uttal och vi kommer lära oss lite generellt om Gurmukhi, det skriftspråk som vi möter i Kundaliniyogatraditionen.

Delar av helgens innehåll:

-               Generella riktlinjer för att göra mantran effektiva
-               Uttal av vanligt förekommande mantran
-               Upplevelse av mantrameditation, långa som korta
-               Generellt om Gurumukhi, Kundaliniyogans skriftspråk
-               Djupare förståelse av Japji, dess budskap och histora
-               Förfina ditt uttal av Japji
-               Yogapass, vila och gong

Alla är välkomna, ingen tidigare erfarenhet krävs.

DATUM: 25-26 november 2017
Lördag:  9.00 – 17.00.
Söndag: 9.15 – 16.00.
Aquarian Sadhana 06.00-08.30 (valfritt). Ta med egen frukost
PLATS: Stockholm Kundaliniyogacenter, Reimersholme
PRIS: 1600:- för båda dagarna. 950:- för en dag. Lätt lunch är inkluderat i priset båda dagarna.
LÄRARE: Annki och Klas Warberg-Landahl
ANMÄLAN: klas@kundaliniyogacenter.se

 

Röster från tidigare deltagare:

Väldigt givande fördjupning i Japji's fascinerande värld, där jag verkligen uppskattar den grundliga förklaringen av uttalet, anekdoterna om Guru Nanak som jag kopplar väldigt starkt till och den sköna blandningen av teori, praktik blandat med kriyor och meditationer.
- Martin

Wow tack!
Fick Japji som gåva - tack!
Läser varje dag. 
Livet känns bra:)
Hade inga förväntningar på kursen (kunde bara vara med lör) fick mer insiktsfulla samtal och kunskap från er än väntat. 
- Matilda

Tusen tack till er, härligt inspirerande. Börjar nu förstå lite mer av glädjen med Japji. 
- Kerstin

Min intention inför helgen var att återknyta kontakten med Japji och det blev ett kärt återseende, nu läser jag min vers varje dag och ibland hela. Tack igen för en underbar helg!
Sat Nam från Lena

Helgen var ett välgörande bad i Japji's oändliga ocean av vishet; välkomnande och omslutande. Våra kloka och kunniga lärare guidade oss genom allt från korrekt uttal, stanzornas olika faser, utmanande kriyor och sköna meditationer. Mysigt och upplysande. Tack alla yogisar för en underbar helg.
- Unmani

Hej! 
Tack för en underbar helg. Sitter på tåget hem nu och bara ler!
- Karin

Tack för en djupt transformerande helg. Tack för att ni levererar oss till oss själva. Till vår essens. Och speglar våra Sat Nam. Tack för fantastisk delning av visdom, musik och kriyor i ett vackert flöde. 
- Christina

 

Thursday, January 4th, 2018

Kundaliniyogalärarutbildning 2018/2019

 

KUNDALINIYOGALÄRARUTBILDNING
med GURU DHARAM, ANNKI WARBERG-LANDAHL och KLAS LANDAHL

start jan 2018

(Läs allt om utbildningen HÄR)

VÄLKOMMEN TILL en unik yogalärarutbildning. Under vingarna av en av världens mest erfarna yogalärarutbildare, Guru Dharam Singh med team, kommer du guidas in i djupet av kundaliniyogans rötter och grundläggande tekniker. En utbildning där traditionell yogisk visdom förmedlas med expertis, glädje och hängivenhet, i en varm och upplyftande atmosfär, kantad av levande musik. En djup, transformerande resa på många plan.

YOGAN HAR kanske aldrig varit så viktig och behövd i världen som nu. I vårt högteknologiska samhälle, där informationsflödet är massivt och stressen breder ut sig, hjälper yogans mångtusenåriga tekniker oss att stå stadigt i oss själva, hantera stress och komma i kontakt med det som verkligen är sant och meningsfullt i våra liv. Yogan behövs och du kan vara med och sprida den!

DENNA UTBILDNING ger dig unika och kraftfulla verktyg så att du kan leva ditt liv i större balans – fysiskt, mentalt och känslomässigt. Du kommer utveckla ditt inre och yttre ledarskap samt öka din självkärlek och acceptans. Efter utbildningens avslut kommer du vara mycket väl utrustad att undervisa yoga själv och kan, om du vill, dela med dig av yogans juveler till världen omkring dig. 

UNDERVISNINGEN SKER delvis i Stockholm och delvis i retreatform på kursgård. 8 träffar utspridda över 13 månader.
På denna utbildning är den levande musiken väldigt närvarande – i morgonyogan (Aquarian Sadhana), till yogapass och meditationer, i kirtan och emellanåt någon konsert. Musiken öppnar upp hjärtat, vår innerlighet och hängivenhet.

UNDER UTBILDNINGEN får du stöd och guidning i din personliga process. Du som vill får även möjlighet att lära dig spela enklare mantran på något instrument.

Varmt välkommen med på en djup 
och meningsfull resa!