Upcoming Dates

Tuesday, July 3rd, 2018

Mul Mantra Japa Retreat


mul mantra, japa, kundaliniyoga

MUL MANTRA JAPA RETREAT

6 dagar med Meditation och Kundaliniyoga
med Annki Warberg-Landahl och Klas LandahlDet här är ett mycket unikt tillfälle att få uppleva en Japa här i Sverige. Japa är att upprepa ett mantra tills mantrat sjunger av sig själv inuti dig. Ju mer vi chantar ett mantra desto mer aktiveras dess inneboende kraft och potential. 
I slutet av detta retreat kommer vi chanta Mul Mantra 9 timmar i sträck. Det är en djup meditativ upplevelse som kommer ge förändringar på många plan. 


RETREATET I STORT

- Tidig Morgonsadhana: yoga, chanting och sångmeditation till levande musik. 
- Frukost i tystnad 
- Förmiddagsworkshop ute i skogen. Här praktiserar vi pranayama i pranafylld natur och vecklar ut det vackra budskapet i Mul Mantra.
- Lunch och tid för vila, gunga i hängmattan, bada, hänga med andra yogisar, paddla kanot, plocka blåbär…
- Eftermiddagsyoga: ett långt, härligt, vibrerande yogapass, meditation, sång och vila till gong och klang.
- På kvällen samlas vi för massage, konsert, kirtan, dans eller trummande vid elden. Varje kväll är den vedeldade bastun vid sjön igång.

På fredagen går vi in i en dags tystnad som en förberedelse till Mul Mantra Japan som börjar på lördagen.

Jappan pågår under 11 timmar. 2 av dessa timmar är till för vila, måltider och kortare promenader som du får disponera fritt. Du inspireras att meditera på Mul mantra i 9 timmar. Vid behov kan du sitta på stol och 5 min varje timme bör du stå upp för att hålla cirkulationen igång.

OM MUL MANTRA

Ett mantra är en ljudvibration som kan förändra tankar, känslor och medvetandetillstånd. När vi upprepar ett mantra under längre tid kan vi lösa upp blockeringar och expandera vår medvetenhet. Mul Mantra är en vision om enhet. Det är ett mantra som ger oss kontakt med det obegränsade och eviga i oss / vår obegränsade potential. Yogi Bhajan, mästaren i Kundaliniyoga, säger att när vi chantar detta mantra kan vi förändra vårt livsöde från en karmisk berg- och dalbana till ett liv av flöde och välgång.NUMEROLOGI

Mul mantra innehåller 108 bokstäver (på sitt ursprungliga skriftspråk gurmukhi). 108 är ett nummer som återkommer igen och igen i skapelsen och som omfamnas av många andliga traditioner: en mala består av 108 pärlor, i indien finns det 108 heliga platser och i kroppen finns det 108 marmapunkter, i vediska ritualer upprepar man 108 olika namn av sin gudom, inom buddhismen pratas det om 108 olika känslor som behöver övervinnas för att nå Nirvana. Solens diameter är 108 gånger större än jordens. Avståndet mellan solen och jorden är 108 gånger solens diameter. Avståndet mellan månen och jorden är 108 gånger månens diameter.

1 står för enhet, 0 står för tomhet och 8 är symbolen för evighet. 
Vår andliga utveckling handlar om att gå från att vara någon (1) till att vara inget (0) till att vara allt (8).LÄRARNA

Lärare är Annki Warberg-Landahl och Klas Landahl. 
De är passionerade och erfarna yogalärare och musiker som brinner för att leva och sprida den yogiska livsstilen. De förmedlar yogan med värme, hjärta och kreativ inspiration.
Annki och Klas är en del av Stockholm Kundaliniyogacenter, de är Teacher Trainers på Kundaliniyogalärarutbildningen och håller flera uppskattade och inspirerande retreats och yogaresor varje år. De har släppt flera skivor med yogisk musik och sprider sångglädje både i Stockholm och på festivaler runt om i Sverige.DATUM: 3-8 juli (ankomst kl 15 den 3:e, avresa kl 14 den 8:e)

PLATS: Shambala Gatherings, Borntorpet, Skinnskatteberg

KURSPRIS: 2.700 kr

BOENDE & MAT: 3.250 kr (helpension och boende i 2/3-bäddsrum)

ANMÄLAN OCH FRÅGOR: klas@kundaliniyogacenter.se

Thursday, August 23rd, 2018

Jubileumsretreat SKC
Nu slår vi på stora trumman och bjuder in till ett hejdundrans jubileumsretreat med fyra glädjespridande och entusiastiska yogalärare: Viveka Pasquier, Annki Warberg-Landahl, Klas Landahl och Rita Welander. Ett unikt tillfälle att få möta dessa lärare på en och samma gång och ta del av deras rika kunskap, erfarenhet och passion.

Vi gräver djupt i den rika kistan av yogajuveler och bjuder på våra personliga favoriter, ovanliga och unika kriyor och meditationer som du med stor sannolikhet aldrig har gjort! Det blir svettigt, utmanande och kärleksfullt, likväl som stilla och subtilt. Dagarna fylls av den ena rika workshopen efter den andra och passar yogalärare som söker inspiration likväl som den "nya" yogin som vill få en rungande start in i Kundaliniyogan. Oavsett vad så kommer du med all säkerhet komma vibrerande, vital och påfylld från dessa dagar. Vi avslutar helgen på Yogi Bhajans födelsedag med den första sadhanan Yogi Bhajan gav oss: 2,5 tim med meditationen Morning Call.

Ett axplock ur helgens workshops:

• Sjungande Japji och Aquarian Sadhana till levande musik
• Härliga, svettiga, innerliga yogapass och meditationer med oss lärare
• Lärarnas storytelling - mitt liv som Yogi.
• Sat Nam Rasayan "The art of healing", med Viveka
• Dansworkshop med Rita
• Konsert och levande musik med Klas & Annki
• Gruppmeditationer och partneryoga
• 2,5 timmes Morning Call på Yogi Bhajans födelsedag 26 aug
• Kirtan- och gongnatt (kirtan = mantrasång)
• Levande Healingmandala
• Nätverksgrupp för yogalärare
• Glädje, skratt och kul!

KURSGÅRDEN
Skeppsudden är en exceptionellt vacker, sörmländsk kursgård vid Bråviken. På denna plats har Viveka haft yogalärarutbildningar i 8 års tid, Annki och Klas har hållit nyårsretreat och även gift sig här – vi ser så mycket fram emot att ta med dig dit! Här yogar vi i äppellundarna, mediterar i orangeriet, dansar på logen, bastar nere vid vattnet och hänger på sekelskiftesverandan. Bättre inramning till vårt firande kan vi inte tänka oss!

DATUM: 23-26 augusti 2018
TIDER: start torsdag 23 aug kl. 17. Avfärd söndag 26 aug kl. 15
KOSTNAD: 3700 kr. (Kost och logi: 1800 kr. Kurs: 1900 kr.) För medlemmar i SKY ger vi 300 kr rabatt
PLATS: http://www.skeppsudden.com
ANMÄLAN: welanderrita@gmail.com